#acoperis #tiglametalica – Reteta unei tepe in foi de tigla metalica cu happy end.

 


Teapa romaneasca la curte, cu tigla metalica si montaj.

Ingrediente:

- ideea de a acoperi casa cu tigla metalica la negru: 1buc
- bani in banca: 2000-6000 EUR
- bun prieten: 1 buc
- echipa “meseriasi”, de preferat purtatori de mustati stufoase: 1, 2 buc
- naivitate: cat cuprinde
- smecherie: cat considerati
- prostie: cat sa se confunde cu inteligenta
- whisky: 3, 4 sticle
- aulin: 2-3 comprimate
- distonocalm: 1 cutie
- bat, bata sau par: 1 buc
- uluca gard: 1 -2, dupa necesitate
- politist: 1 buc

1. Pentru inceput, se dospeste ideea de a acoperi casa cu tigla metalica prin metoda romaneasca, la negru, fara acte si chiar de furat, daca se poate , timp in care se contacteaza echipa de “meseriasi”, evident, recomandata de un bun prieten si se stabileste urgent o intalnire. Nu se verifica sub nici o forma provenienta si portofoliul acesteia, pentru ca se poate strica intreaga compozitie.

2. Dupa o scurta analiza a planului de acoperis cu “nenii” (daca nu rezistati tentatiei, puteti sa o faceti si la fata locului, in santier), se accepta cu naivitate oferta verbala si se stabileste o noua intalnire pentru plata avansului, nu pentru inceperea lucrarii. Fiind o oportunitate datorita pretului mic, avansul trebuie sa fie cat mai mare si dat fara emotii, ca doar ati primit asigurarea: “Haidi bre ca sintem oameni seriosi, sa moara mama!”. Acesta trebuie platit intr-un loc racoros si ferit, pentru a se crea impresia ca faceti o mare smecherie si, atentie!, nu e momentul sa va razganditi si sa cereti vreun act, factura sau chitanta, pentru ca e posibil sa stricati atat compozitia, cat si pozitia fireasca a dintilor dumneavoastra. Se stabileste scurt, ca un simplu detaliu, data livrarii tiglei metalice si a montajului acesteia. Se lasa in continuare la dospit ideea ca sunteti un descurcaret, stropindu-se din cand in cand cu putin whisky, pana la data stabilita pentru livrare si montaj tigla metalica.

3. Dupa o luna, doua de intarziere de la data stabilita pentru livrare si montaj, dupa sutele de telefoane date “nenilor” fara raspuns si, mai nou, dupa anuntul sec al celor din reteaua telefonica ”numarul apelat nu este alocat”, apare prima mare migrena, moment in care se foloseste Aulin-ul. Dupa adaugarea acestuia, se contacteaza bunul prieten care, intamplator, mai are un numar de telefon al meseriasilor, numar la care acestia in sfarsit raspund si va asigura ca a doua zi problema dumneavoastra va fi rezolvata. Se mai adauga 300-400 ml whisky.

4. A doua zi, in santier, unde stati cu ochii beliti pe poarta de 6-7 ore, primiti un telefon de la “meseriasi”, care se scuza plini de obedienta, ca au ramas in pana cu masina si nu mai pot ajunge, jurandu-se pe copiii lor ca vor ajunge in urmatoarea zi, la prima ora. Pentru a evita lesinul, se adauga al doilea Aulin.

5 Intalnirea din dimineata urmatoare are efectul unei cutii de Aulin, datorita punctualitatii meseriasilor, vervei si organizarii desavarsite cu care acestia arunca in curtea casei cele 6-7 accesorii de tigla metalica, culmea, acestea avand culoarea mult visata. Se asista cu uluire la montajul extrem de rapid (in cateva cuie, vezi fig. 1, 2, 3) al accesoriilor pe casa, dupa care se incearca contracararea atacului verbal al “meseriasilor”, care vor un nou avans pentru tigla metalica, cel achitat nemaifiind indeajuns, datorita majorarii pretului in timpul trecut de la plata acestuia.

6. Se pune mana pe un bat, la intamplare, si se face pe smecherul in fata echipei de “neni” dezlantuite. Ochii galbeni-bulbucati si venele umflate din capetele meseriasilor pot fi observate cu ochiul liber, semn ca totul e in grafic. In acest moment, se adauga cea de-a doua echipa de meseriasi, aparuta de niciunde, fara a se pierde din vedere faptul ca acesti “neni” nu au scule pentru montajul tiglei metalice, ci pentru montajul unor argumente vinete, pe corpul dvs.

7. In acest moment, se lasa batul din mana si se apuca sanatos una uluca, din putinul gard ramas vertical in urma trecerii hotarate a “montatorilor” de tigla metalica, cu scopul de a va folosi drept sprijin in timp ce incasati “argumentele” platii unui nou avans. Atentie, nu miscati uluca, se poate interpreta ca o noua smecherie si “argumentele” se pot invartosa! Un indicator vizual ca totul decurge normal si ca ati stat destul la framantat, este tocmai faptul ca nu mai vedeti nimic. Este momentul sa adaugati politistul la aceasta compozitie, cu ajutorul telefonului mobil, daca reusiti sa-l gasiti.

8. La circa 1-2 ore de la efectuarea apelului telefonic si aproximativ 1 ora de la plecarea “montatorilor” catre o alta lucrare (timp in care s-au adaugat 4-5 pastile de Distonocalm aflate la indemana in buzunar de cateva saptamani), incep sa apara crustele “argumentelor”, dovada ca au fost destul de bine framantate. Tot cam atunci trebuie sa apara si politistul, care, din cauza lipsei dovezilor (factura, chitanta sau contract), nu poate decat sa constate cat de smecher ati fost si, evenual, sa va ajute sa dati drumul ulucii din mana si sa  intrati in casa.

9. In casa, se recomanda manevrarea corpului dumneavoastra cu grija, intrucat este destul de moale in urma argumentarii si trebuie manipulat cu atentie pana in pat, unde se adauga 1 Aulin, 1-2 Distonocalm si se pastreaza invelit in prosop, pana a doua zi.

10. A doua sau a treia zi, cand vederea revine, se cauta pe internet o firma autorizata in comercializarea si montajul tiglei metalice (in cazul de fata, SaaR Ambient S.R.L.), se verifica firma, se incheie contractul cu aceasta in urma devizului intocmit pe baza masuratorilor din santier si, in urmatoarele 4 zile, se finalizeaza lucrarea (vezi fig. 4, 5, 6).

11. Preparatul se serveste insotit de factura, chitanta si certificat de garantie al montajului pe urmatorii 5 ani.

Informatii utile si detalii tehnice pe: http://www.tigla-metalica.com

Share
Comments: 4 Comments

4 Responses to “#acoperis #tiglametalica – Reteta unei tepe in foi de tigla metalica cu happy end.”

 1. romeo spune:

  Tigla metalica Wetterbest, Montaj tigla metalica Wetterbest, Tigla metalica Lindab, Montaj tigla metalica Lindab, Tigla metalica Bilka, Montaj tigla metalica Bilka, Tigla metalica Megaprofil, Montaj tigla metalica Megaprofil, Tigla metalica Gerard, Montaj tigla metalica Gerard, Tigla metalica Rova, Montaj tigla metalica Rova, Tigla metalica Viking, Montaj tigla metalica Viking, Tigla metalica Ruuky, Montaj tigla metalica Ruuky, Tigla metalica Caretta, Montaj tigla metalica Caretta, Tigla metalica Belprofile, Montaj tigla metalica Belprofile, Tigla metalica Coilprofil, Montaj tigla metalica Coilprofil, Tigla metalica Kami, Montaj tigla metalica Kami, Accesorii tigla metalica Wetterbest, Pret montaj tigla metalica Wetterbest, Accesorii tigla metalica Lindab, Pret montaj tigla metalica Lindab, Accesorii tigla metalica Bilka, Pret montaj tigla metalica Bilka, Accesorii tigla metalica Megaprofil, Pret montaj tigla metalica Megaprofil, Accesorii tigla metalica Gerard, Pret montaj tigla metalica Gerard, Accesorii tigla metalica Rova, Pret montaj tigla metalica Rova, Accesorii tigla metalica Viking, Pret montaj tigla metalica Viking, Accesorii tigla metalica Ruuky, Pret montaj tigla metalica Ruuky, Accesorii tigla metalica Caretta, Pret montaj tigla metalica Caretta, Accesorii tigla metalica Belprofile, Pret montaj tigla metalica Belprofile, Accesorii tigla metalica Coilprofil, Pret montaj tigla metalica Coilprofil, Accesorii tigla metalica Kami, Pret montaj tigla metalica Kami, Pret tigla metalica Wetterbest, Drenaj tigla metalica Wetterbest, Pret tigla metalica Lindab, Drenaj tigla metalica Lindab, Pret tigla metalica Bilka, Drenaj tigla metalica Bilka, Pret tigla metalica Megaprofil, Drenaj tigla metalica Megaprofil, Pret tigla metalica Gerard, Drenaj tigla metalica Gerard, Pret tigla metalica Rova, Drenaj tigla metalica Rova, Pret tigla metalica Viking, Drenaj tigla metalica Viking, Pret tigla metalica Ruuky, Drenaj tigla metalica Ruuky, Pret tigla metalica Caretta, Drenaj tigla metalica Caretta, Pret tigla metalica Belprofile, Drenaj tigla metalica Belprofile, Pret tigla metalica Coilprofil, Drenaj tigla metalica Coilprofil, Pret tigla metalica Kami, Drenaj tigla metalica Kami,

 2. alina spune:

  Cat pe ce sa inchei un astfel de “contract” cu “meseriasi”.:)
  Poti da ceva detalii despre costuri?

 3. George spune:

  Ai vrut sa faci rahatu` praf…Nu pricep de ce te vaiti. Sfatu` “laian” : da banu`, ia lucru de calitate, firma autorizata “end shet”. De fapt..la asta ai ajuns, da` numai dupa ce te-ai agitat ca rama-n piatra. Ma bucur c-ai rezolvat-o! Sanatate.

 4. Nelu spune:

  Experiente neplacute cu ‘meseriasii’ de acoperisuri am avut si eu: oameni dubiosi, intarzieri, preturi umflate -va zice alt pret la sfarsit decat cel convenit la inceput, chiar si de 10 ori mai mare-, efectuarea unor lucrari nesolicitate si nenecesare a caror efectuare nu a fost demonstrata insa pentru care ulterior au cerut -evident- plata.

  Sfat pentru oricine: renuntati la ideea de a va face lucrarea cu toti carpacii si teparii, ca ramaneti si cu banii dati si va si ploua in casa!

  Cel mai bine este sa faceti lucrarile de montaj chiar cu firma care vinde marca respectiva de tabla si accesorii (exemplu Bilka, Lindab etc.), sau sa folositi serviciile de montaj ale unui magazin mare (Hornbach parca ofera astfel de servicii).

Leave a Reply